Universal Analytics lämnar beta!

Äntligen! Universal Analytics, den nya versionen av Google Analytics, har lämnat beta-stadiet och har nu komplett funktionalitet.

Länge har några viktiga funktioner saknats i Universal Analytics som gjort att versionen inte kunnat släppts. Bland annat har det saknats support för Display Advertising-funktionerna så som Demographics- och Interests rapporterna och Remarketing-funktionerna.

I onsdags meddelade dock Justin Cutroni, talesperson för Google Analytics, att Universal Analytics nu kommer att rullas ut med samtliga funktioner som redan finns i den gamla versionen. Samtidigt kommer beta-stämpeln att tas bort och Universal Analytics blir nu helt och hållet standard. Nya funktioner kommer enbart att utvecklas för Universal Analytics. Den gamla versionen kommer med tiden att plockas bort, efter att samtliga konton uppgraderats – antingen manuellt eller automatiskt.

Nu finns det inte längre någon anledning till att inte välja Universal Analytics och det är även dags att börja planera för uppgradering från den gamla Classic versionen. Hör av dig så hjälper vi till!