Uppgradering av Google Analytics från klassisk till Universal

Nu går det att uppgradera properties som använder den klassiska versionen av Google Analytics till att använda den nya universal Analytics. Tjänsten rullas ut till alla konton i slutet av oktober 2013. Med Universal Analytics får du tillgång till en rad nya funktioner, dessutom de senaste förbättringarna av tjänsten.

Att kunna ta med sig all data från kontot är något som efterfrågats ända sen Universal Analytics introducerades. Tidigare är det bara nya properties som kunnat välja att använda Universal Analytics.

Enligt vad som står i tidsplanen för upgraderingsprocessen kommer i framtiden alla konton uppgraderas till Universal Analytics och den klassiska kodsnutten kommer därmed att försvinna. Denna massuppgradering kommer att, enligt vad Google säger just nu, ske om några månader. Vid det tillfället kommer även beta stämpeln tas bort. Vid det tillfället kommer även alla funktioner att fungera fullt ut.

Även om det verkar som om den gamla kod-snutten kommer att fungera fortsättningsvis ihop med en uppgraderat property så kommer den nya att behövas för att dra nytta av alla fördelar med Universal Analytics. Google flaggar även för att denna kompatibilitet kan vara tidsbegränsad, minst två år är vad som sägs i dagsläget.

Det är därmed hög tid att börja förbereda en uppgradering redan nu. När du byter till Universal Analytics är det viktigt att tänka på att det inte bara är tracking koden som ändras utan även koden för exempelvis events.

Vi står gärna till tjänst för att hjälpa dig med bytet!